Business Engels leren voor gebruik in de praktijk

Online platform maakt Engels leren makkelijk en goedkoop voor ondernemingen
EnglishCentral is een platform waarop je online Engels leert en werkt aan je uitspraak. Je bekijkt op PC of table video's, spreekt en typt. Leren is zo laagdrempelig en kan overal, op ieder moment. Aan het begin van ieder traject wordt het niveau vastgesteld. Vervolgens wordt een programma op maat geboden en de voortgang steeds gemeten. Luister- en spreekvaardigheden, woordenschat en 'fluency' nemen meetbaar toe. Het leren kan zich toespitsen op praktijksituaties. De kosten zijn laag.

Iedereen binnen de organisatie met internationale contacten kan op deze manier permanent Engels bijleren.

Nieuwe mogelijkheden technologie en internet

EnglishCentral is bedacht en in 2009 opgericht in Amerika door deskundigen op het gebied van spraaktechnologie en taalverwerving. Het bedrijf is nauw verbonden met universitaire onderzoeksinstituten in Massachussets in de Verenigde Staten. Google Ventures en een andere bekende verschaffer van risicokapitaal hebben de middelen verschaft om deze vernieuwende manier om Engels te leren wereldwijd te laten slagen. In Azië is EnglishCentral snel gegroeid omdat Aziatische bedrijven veelal ambitieuze groeiers zijn die zich richten op wereldwijde markten. Spot On Learning koos ervoor de producten van EC te verkopen in Europa omdat we geloven dat deze manier van taal leren en oefenen ideaal is voor het internationaal georiënteerde bedrijfsleven.

Engels leren en tegelijkertijd...

Wie kijkt er niet regelmatig video op YouTube? Hoeveel mensen in het bedrijfsleven laten zich niet inspireren door de bekende TED presentaties? EnglishCentral werkt met video. Op het platform staan al 20.000 video's die kunnen worden gebruikt om Engels te oefenen, verbeteren, bij te leren. Via EnglishCentral werk je aan je Engels terwijl je je tegelijkertijd kunt verdiepen in onderwerpen die belangrijk zijn voor internationale ondernemingen.

Oefenen wordt leuk en kan altijd en overal

Mensen die EC gebruiken geven aan dat ze leren via het platform gemakkelijk en leuk vinden. Leren kan overal en altijd waar een internet verbinding en een laptop, pc, tablet, phablet of smartphone voorhanden is. Mensen kunnen zo ook de tijd benutten die ze doorbrengen in Hotelkamers of op het vliegveld. Leren kan buiten werktijd als de rust er is om nieuwe kennis op te doen.

Begeleiding zorgt voor steuntje in de rug

Online leren vraagt wat discipline en zelfwerkzaamheid. Zelfs als het gemakkelijk en leuk is. Deelnemers krijgen als het nodig is een vriendelijk (virtueel) duwtje in de rug van de voortgangscoach. Op inhoudelijke vragen krijgen deelnemers antwoorden van een taalcoach die alles weet van Engels. Heeft een deelnemer aanvullende begeleiding op maat nodig dan kan Spot On Learning die ook snel leveren. De kosten daarvan kunnen laag blijven omdat heel gericht te werk kan worden gegaan en omdat begeleiding vaak ook geheel of gedeeltelijk online kan worden geboden.

Goede aansluiting bij de praktijk

Spot On Learning stelt cursussen samen met inhoud die relevant is voor mensen die internationaal zaken doen. Omdat ook video's kunnen worden toegevoegd kan de leeromgeving worden aangepast aan praktijksituaties waarmee internationale ondernemingen te maken krijgen. Gemakkelijk Engels kunnen verstaan en spreken is heel belangrijk en precies dat is wat EC sterk maakt. Luisteren naar de video's en zelf naspreken is de basis van de methodiek van het platform.

Materiaal uit eigen branche, praktijk of vak

Bij een langere samenwerking en maatwerk is het goed mogelijk videomateriaal uit eigen branche, uit de eigen praktijk van de onderneming toe te voegen. Dat kan zelfs op maat gemaakt worden als bepaalde situaties heel specifiek zijn en er moet worden geoefend op het Engels dat in die bepaalde gevallen wordt gesproken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om goed voorbereid te zijn op calamiteiten, stress-situaties of om te voldoen aan wetten of regels op het gebied van veiligheid. Ook kan het gaan om marketingmateriaal, een bepaalde manier van omgaan met klanten, kwaliteitsbeleid, bepaalde klantcontacten waarvoor richtlijnen zijn binnen de onderneming.

Meetbaar en op maat van leerling

EnglishCentral is feitelijk een sociaal netwerk. De methodes om de leerling te verleiden te oefenen en persoonlijke doelen te behalen zijn niet anders dan wat bedrijven als Google, Facebook en anderen groot maakten. Op EC is veel te meten en dit wordt gebruikt om de leerling op EnglishCentral te motiveren. Bovendien is het gemakklijk om online de stof en het tempo aan te passen per leerling. Leren wordt behalve meetbaar zo ook veel efficiënter.

Lage kosten voor internationale ondernemingen

Nederlandse ondernemingen opereren steeds vaker internationaal. Er zijn volgens het CBS 126.000 ondernemingen die internationaal opereren maar het komt steeds vaker voor dat bedrijven elders inkopen, hun oplossingen via internet ook in het buitenland verkopen of samenwerken met ondernemingen in het buitenland in internationale ketens. Het potentieel voor het Nederlandse bedrijfsleven is bovendien enorm. Goede kennis van de Engelse taal is bij het internationaal zaken doen veelal onontbeerlijk. Met een platform als EnglishCentral wordt het haalbaar om meer medewerkers continu aan hun 'fluency' in het business English te laten werken. EC is in te zetten voor mensen op ieder niveau. Informeer bij Spot On Learning naar de mogelijkheden voor uw onderneming.

 

 

Lees ook…

Voorbeeld EnglishCentral video

EnglishCentral video's hebben een speciale opmaak waardoor je de tekst goed kunt leren. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze video met een speech van (wijlen) Steve Jobs.

Beter Engels is de sleutel tot internationaal zakelijk succes.

Bij succesvol zakendoen over de grens speelt taal een hoofdrol. Engels wordt wereldwijd het meest gesproken. Hoe goed beheers je die taal als je op het scherp van de snede moet onderhandelen of een betrouwbare zakenpartner zoekt? We helpen je op weg.

Opdrachtgevers en partners

Spot On Learning
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

020 308 00 41
info@spotonlearning.nl

Vragen over Spot On Learning of wil je een afspraak maken? Neem dan graag contact met ons op.

Adres en team info
Spot On Learning bv © 2015. Alle rechten voorbehouden.